onsdag den 13. juni 2007

Langt om laenge...

Konichiwa

Saa blev det endelig tid til at opdatere bloggen. Og det skal med det samme naevnes at der fra redaktionens side arbejdes paa hoejtryk med at sammensatte en stoerre billedkavalkade til den lede japaners sikkert forventningsfulde laesere. hehe. Naa men indtil videre maa den samlede bedoemmelse herfra vaere overraskende positiv. Godt vejr, forholdsvis billig mad, og temmelige gode og billige muligheder for fri bar!!! ja tak saa bliver det ikke bedre...

Jo sefoelig har turen budt paa andet og mange rigtig spaendende oplevelser indtil videre, og der er med garanti lige saa mange lige om hjoernet.



Zen haver i hobetal, altsaa haver hvor hvis man liiiige koncentrerer sig en anelse og vender oejnene indad kommer i serioes indre ro med sig selv, gamle japaner borge hvor rigtige maend gik i kimono og havde langt garn, og lange flotte samurai svaerd, og templer saa flotte at man tror det er loegn. Generelt kan det konstateres at det maa have vaeret ganske ok spaendende at ha vaeret japaner for rigtig mange aar siden. Dengang forstod de sig virkelig paa arkitektur og havekunst for vildt! Nutidens japan kan ikke helt prale af at have bibeholdt den helt samme interesse for det enkle, ordnede og homogene udtryk. Paa tur med et temmelig hurtigt tog (shinkansen) gennem flere store byer bla Tokyo og Osaka, er det en meget broget bygningsmasse man moeder. Og taet bebygget, ja faktisk saa taet at Spiderman ikke behoever sit spind for at komme fra det ene tag til det andet, hvilket nok faktisk er meget heldigt for ham, da han rigtig mange steder hernede ville loebe ind i diverse opsatte forhindringer (stroem ledninger paa kryds og tvaers af vejene) og nok faa et paent stort stoed!!!

Heldigvis har Japan dog ogsaa i dag nogle ret kompetente arkitekter, som virkelig har faaet fremtryllet nogle perler hist og her. Indtil har vi bla. set vaerker af Toyo Ito, Kenzo Tange og Tadao Ando. Disse kombineret med et udenlandsk pift goer det ret spaendende at jage god/spaendende/anderledes arkitektur i Japan.

Naa det maa lige pt vaere det kolorit redaktionen kan tilbyde den lede japaners laesere i denne omgang...

Ozu!! Arigato!

Ingen kommentarer: